Verkoop

Jouw huis verkopen we samen. We hebben een gezamenlijk doel en dat kunnen we alleen bereiken als we het eens zijn. Jij met ons en wij met jou. Jouw wensen en onze werkwijze moeten bij elkaar passen. Gelukkig hebben we ervaren dat we daar meestal wel uitkomen.

Na onze eerste kennismaking volgt een offerte en een verkoopadvies. Daarna starten we onze samenwerking.

1. Verkoopadvies
We starten met een plan van aanpak om je woning te verkopen. De prijs baseren we op feiten en verkoopprijzen van vergelijkbare woningen. Als we vervolgens gaan samenwerken, bepalen we het profiel van de koper. Daar stemmen we de presentatie en communicatie op af.

2. Presentatie
Kopers zijn kritisch en we hebben maar één kans om een goede eerste indruk te maken. Daarom moet de woning optimaal gepresenteerd worden. Soms moet je daarvoor wat klussen doen, zoals opruimen, een muur witten of laminaat leggen. Daarnaast gaan we geïnteresseerden laten zien wat de mogelijkheden zijn van de woning. Dat kan heel simpel, met kartonnen meubels geef je bijvoorbeeld inzicht in een ruimte. Is de keuken gedateerd? Dan slopen we hem er niet uit, maar ligt er wel een tekening en offerte voor een nieuwe klaar.

3. Communicatie
Klaar voor bezoekers? Dan mag de verkoop de wereld in. We halen alles uit de kast om de koper te bereiken. Veel middelen zijn standaard, zoals diverse woningsites, social media en een buurtmailing. De boodschap is uniek. En we doen vaak iets verrassends.

4. Aandacht
We kiezen voor een beperkte portefeuille, daardoor krijgt jouw woning de aandacht die het verdient. Zodra het verkoopbord zichtbaar is, houden we op de hoogte van de ontwikkelingen, bezichtigingen en de onderhandelingen. Schoenmaker blijf bij je leest. Een cliché dat ontzettend waar is. Veel doen we zelf, maar we kunnen niet alles. Daarom werken we samen met een fotograaf, woningstylist, tekstschrijver, financieel adviseur en taxateur.

We doen vaak iets verrassends.