Beethovengaarde 53, Oss (VERKOCHT ONDER VOORBEHOUD)

€ 315.000,- k.k.Beethovengaarde 53, Oss (VERKOCHT ONDER VOORBEHOUD)

“Een grote leefkeuken met gietvloer”

Geen denken aan dat Stefan en Hilke weg zouden gaan uit deze wijk. De gezellige buurtbbq’s, de rustige maar ideale ligging, de kindvriendelijkheid in de wijk en fijne mensen om zich heen willen ze niet missen. Hun droom om vrijstaand te wonen lieten ze daarom ook maar naast zich liggen. Intussen waagden ze zich ieder jaar wel een bouw- of verbouwproject. Van een nieuwe keuken met gietvloer tot extra grote leefkeuken. Tot nu. Want de ouders van drie hebben dé ultieme oplossing gevonden. “Ons nieuwe huis staat zo’n honderd meter verderop”, lacht Hilke. “We blijven aan deze wijk verknocht.”

“Of we geïnvesteerd hebben? Dat is een understatement kan ik wel zeggen. We wonen er negen jaar en vielen meteen voor het vele licht en hoge plafonds. Een fijne basis die je een erg prettig en ruimtelijk gevoel geeft. Binnen een week hadden we het gekocht. Toen we erin trokken, hebben we de gevels aangepakt. Een grondige reinigingsbeurt en nieuwe voegen. Een jaartje later waren de tuinen aan de beurt. Toen die helemaal naar wens waren, begon het toch weer te kriebelen. En zo trokken we onze kluskleding weer aan voor een kleine verbouwing. Bij de nieuwe keuken betrokken we voormalige berging om zo een extra grote leefkeuken met gietvloer te realiseren.” Zo zeg, wat een veranderingen. Eén van de grootste die primair het minst zichtbaar is, maar wel veel impact heeft is duurzaamheid.

Duurzaamheid ten top
Door de jaren heen is verduurzaming een belangrijk item geworden. “Dat begon al in 2009 toen we het huis grondig hebben geïsoleerd door spouwmuurisolatie, een nieuw dak, kunststof kozijnen met HR++ glas op de hele bovenverdieping”, vertelt Stefan. “Een flinke investering die we in 2012 hebben uitgebreid met zonnepanelen. Dat was de laatste stap om een echt duurzaam huis te realiseren. Iedere maand betalen we maar €80 aan gas en elektra. En dat met drie kinderen. Op jaarbasis houden we zelfs kw’s over. Leuk voor de portemonnee natuurlijk, maar ook goed voor het milieu.”

Dorps met stadse allure
De buurt is behoorlijk aan het verjongen”, vertelt Hilke. “Daarom is ons huis ook zo geschikt voor gezinnen. Je ziet dat aan de kinderen die hier buitenspelen en na het eten nog even een potje voetballen. Leuk is dat! Een samenwonend stel zal het hier trouwens ook goed naar hun zin hebben. Die hoeven er niet meer weg. De rust is een fijne bijkomstigheid. Net een dorp vinden wij, met de voordelen van het stadse leven. Zo zijn alle voorzieningen dichtbij met een winkelcentrum, zwembad, en scholen – basis, middelbare én een mbo – op loopafstand. Het centrum van Oss is ook nog eens snel met de fiets bereikbaar. En je zit zo op de snelweg.”

In de categorie ‘van binnen zien’
Het huis van Stefan, Hilke en hun drie kinderen valt in de categorie: deze moet je echt van binnen zien. Daarvoor nodigen we je dan ook graag uit. Makelaar Claudia van der Ende: “We staan er niet van te kijken als er een run komt op deze woning. Heel praktisch, op een ideale locatie, goed geprijsd zowel in aankoop als in maandelijkse kosten en bovendien veel ruimte. Zelf zien? Bel mij voor een afspraak. Ik laat je graag de woning zien.”

Feiten en cijfers
– Bouwjaar: 1971
– Volledig voorzien van dubbel glas (bovenverdieping HR++ glas)
– In 2008 dak vernieuwd, spouw geïsoleerd, gevel gereinigd en nieuw voegwerk aangebracht
– Grotendeels voorzien van kunststof kozijnen (2010 geplaatst)
– Prachtige woonkeuken gerealiseerd in 2010
– Woonkamer voorzien van mooie houten parketvloer
– Eind 2012 zonnepanelen geplaatst op het dak
– Keurig aangelegde voor- en achtertuin (2009)
– Zonnige achtertuin gelegen op het zuidwesten met toegang achterom

– Inhoud: circa 495 m³
– Woonoppervlakte: circa 161 m²
– Perceelsoppervlakte: 271 m²

Aanvaarding: in overleg

Bekijk op funda