Roedelhof 16, Oss (VERKOCHT ONDER VOORBEHOUD)

€ 175.000,- k.k.Roedelhof 16, Oss (VERKOCHT ONDER VOORBEHOUD)

Een fijn huis voor gezinnen

Ingezonden door: Henny, Cecile, Jeannette, Nancy en Emile. Vier zussen en een broer. Zij vertellen hun verhaal over het huis van hun ouders.

Veertig jaar geleden zijn onze ouders hier gaan wonen, omdat het huis zoveel ruimte biedt. Wij, de kinderen, verhuisden mee. De oudsten woonden al op zichzelf, één in Geffen en één in de Drijvershof in dezelfde wijk. Mijn ouders gingen lekker dicht bij kinderen en kleinkinderen wonen. Dat scheelde een hele rit vergeleken met de Krinkelhoek, waar ze vandaan kwamen. Ook het centrum en de snelweg zijn vanaf de Roedelhof makkelijk bereikbaar.

De ligging van het huis is iets wat hen toen het meest aansprak en nu nog steeds erg prettig is. Voor het huis geen verkeer, maar een gezellig pleintje en genoeg parkeerplaatsen 25 meter verderop. Aan de achterkant een tuin met – toendertijd – uitzicht op de vaart, waar in de winter werd geschaatst. Door de schuttingen, die later zijn gemaakt in plaats van de tuinhekjes, is dit uitzicht er niet meer. Het is nog steeds wel lekker rustig in de achtertuin, je hebt geen directe achterburen.

Voor jong en oud
Door de ruimte binnen, het pleintje aan de voorkant en de scholen dicht in de buurt is het huis heel geschikt voor jonge gezinnen. Maar ook ouderen zullen er – net als onze ouders – tot op hoge leeftijd kunnen wonen. Zij hebben onder meer een traplift en een douchestoel aangebracht, waardoor het huis ook in die levensfase prima voldeed.

In de omgeving hebben we vaak mooie wandelingen gemaakt in de bossen en rond de Geffense plas. Ook de pas gerenoveerde kinderboerderij ligt op een steenworp afstand en dat is weer een leuke wandeling met of zonder kinderen. Er zijn winkelcentra op loopafstand. Ga je liever op de fiets? Ook daar is in voorzien: er zijn overal ruime fietspaden aangelegd. En is er in de buurt een bushalte, zodat je ook met het openbaar vervoer naar het station en centrum kunt en eventueel met de bus richting Geffen/Den Bosch kunt gaan.

Ruime woning met mogelijkheden
Voor een rijtjeshuis is dit een ruime woning. Onze ouders hebben geen grote investeringen gedaan in het huis. Groot onderhoud en regelmatige schoonmaak van bijvoorbeeld de dakgoten is altijd wel bijgehouden. Zo is de verwarmingsketel nog niet zo lang geleden vervangen. Er zijn voor de nieuwe bewoners nog wel wat mogelijkheden. Zo is er de overkapping boven de voordeur, tussen de berging en de hal, die je dicht zou kunnen maken, waardoor je extra ruimte creëert in je hal. Onze ouders hebben dit overwogen, maar het is er nooit van gekomen.

Nu zijn onze ouders er helaas niet meer en willen we het huis verkopen. We hopen dat de volgende bewoners er met evenveel plezier zullen wonen als zij dat gedaan hebben.

Feiten en cijfers
– Bouwjaar: 1975
– Gedeeltelijk voorzien van dubbel glas
– Elektrische vloerverwarming aanwezig in badkamer
– Keurig aangelegde achtertuin met veel privacy gelegen op het Noordoosten
– Intergas HR combiketel uit 2011 (eigendom)
– Inhoud: circa 330 m³
– Woonoppervlakte: circa 119 m²
– Perceelsoppervlakte: 135 m²

Aanvaarding: in overleg

Bekijk op funda