Waterschap 52, Oss (VERKOCHT ONDER VOORBEHOUD)

€ 270.000,- k.k.Waterschap 52, Oss (VERKOCHT ONDER VOORBEHOUD)

Prachtig opgroeien

Klimmen, rennen en voetballen in de speeltuin om de hoek, leren fietsen voor de deur en dat met verschillende scholen vlakbij. In de groene, ruime nieuwbouwwijk Mettegeupel is het prachtig opgroeien. En deze woning is ook nog een schot in de roos voor een gezin dat op zoek is naar rust en gezelligheid, ruimte en licht. Welkom in het Waterschap.

Paul is bewoner van het eerste uur, vertelt hij. “De moderne uitstraling, de rust die de wijk uitstraalde en de brede straat; daar vielen we voor. En hoewel er natuurlijk wel wat veranderd is in de loop van de tijd, zijn die dingen nog steeds aanwezig. Voor de voortuin een voetpad, dan een groenstrook en dan pas de straat. Dat woont gewoon prettig.” Slechts 50 meter lopen en je arriveert bij een speeltuintje waar naar hartenlust gespeeld kan worden tussen het groen. Tegelijk bevindt winkelcentrum Ussen zich op fietsafstand, net als verschillende scholen en natuurlijk het bruisende stadscentrum van Oss.

De wind in je gezicht
“En wil jij je hoofd leegmaken, dan doe je dat nergens zo lekker als in de polder. Of je nou met de fiets of te voet gaat, binnen een paar minuten nadat je de voordeur sluit, voel je de wind in je gezicht. Heerlijk als je veel aan je hoofd hebt, of om het weekend sportief te beginnen,” zegt Paul, die zelf graag de mountainbike pakt om van de buitenlucht te genieten.

Lichte uitstraling
Niet alleen de locatie is bijna te mooi om waar te zijn, ook het huis zelf mag er wezen. Dat begint al met een speelse, moderne en lichte uitstraling. Maar de woning biedt ook veel praktische voordelen. “De woonkamer en keuken zijn een, maar worden nu een beetje gescheiden door een kastenwand,” laat Paul zien. Beneden bevindt zich ook een berging waar de wasmachine en droger staan en nog enkele kasten. Ook bouwde Paul nog een extra kamer, die je op verschillende manieren kunt gebruiken, bijvoorbeeld als kantoor of speelkamer.

Het hele jaar door buiten
Ondertussen staat Paul haast te popelen ons de tuin te laten zien. Die is inderdaad de moeite waard: een mooie veranda met tv-aansluiting maakt buiten leven het hele jaar door aangenaam. Je zit er heerlijk vrij: een mooi uitgegroeide leiboom houdt het uitzicht groen en de inkijk in de tuin beperkt.

Rustig bijtanken
De bovenverdieping biedt maar liefst vier slaapkamers, waarvan er één een kleine verrassing heeft. Een extra bergzolder. De kamers zijn bovendien ruim en het daglicht krijgt alle kans. Dat ruimtelijke gevoel wordt versterkt door de hoge plafonds. Toch is het de badkamer die de meeste indruk maakt. Hier vind je namelijk een heerlijke stoomcabine. Niet alleen gezond, maar ook gewoon heel lekker. We verdienen toch allemaal wel eens een rustig momentje om bij te tanken?

Bekijk op funda